fbpx

8 закладів, які відкрились в Івано-Франківську в 2018 році

За цей рік ресторанне життя Івано-Франківська збагатилось та урізноманітнилось: зокрема, відкрився ще один паб з великим вибором крафтового пива, збільшилась кількість закладів, що готують авторські коктейлі, відкрилась нова кав’ярня третьої хвилі.

«Куфер» починає уважно спостерігати за гастрокультурою міста і для початку уклали список закладів, які встигли відкритись у 2018 році.

1

Християнське кафе «Небо»

Християнське кафе «Небо» відкрилось у серпні – і тоді у їхньому меню були відсутні ціни. Відвідувачі могли самі вирішувати, скільки платити за замовлення. Така практика тривала 107 днів. У грудні від концепції «вільних цін» власники відмовились. Як йдеться у повідомленні на сторінці закладу:

«Ми змушені встановити ціни. Кількість охочих, які сприймали наше бачення як халяву для себе постійно зростала, тому ми пішли на цей крок. Але ми будемо використовувати іншу цікаву річ: кожен хто матиме бажання – зможе оплатити будь-яку страву чи напій для іншого відвідувача. На табличці висітимуть “вільні” пропозиції, якими будь-хто зможе скористатись», – йдеться на Facebook-сторінці кафе.

Щодо меню, то тут можна скуштувати різні десерти, а також супи, сендвічі та млинці. У закладі також регулярно відбуваються концерти християнської музики та зустрічі молоді.

Оновлення: Станом на вересень 2019 року заклад припинив свою роботу

9:00 – 21:00

Вул. Василіянок, 3

2

Ципа Taphouse

Крафтовий паб від гуцульської пивоварні «Ципа». У закладі діє 20 пивних кранів, які заповнені переважно пивом від «Ципи», але є й крафт від інших українських броварень та навіть сидр.

Щодо меню, то, окрім звичних закусок, хот-догів та піци, тут можна спробувати різноманітні страви гуцульської кухні та раків (варених і смажених). На додачу до пива заклад має великий вибір настоянок.

Варто зазначити, що інтер’єр пабу прикрашають картини відомого франківського художника Петра Буяка.

16:00 – 01:00

Вул. Леся Курбаса, 4

3

PromBar

Бар, що є частиною «пілотного» поверху проекту «Промприлад. Реновація» та входить до мережі «23 ресторани». Вдень тут можна випити кави, а ввечері – коктейлі. А ще тут регулярно відбуваються концерти, зустрічі та інші події.

9:00 – 23:00

Вул. Сахарова, 23.

4

Рестобар «Поверх»

Заклад позиціонує себе як ресторан середземноморської кухні. Меню невелике: окрім піци та пасти тут подають, наприклад, іспанські тапас та боули з лососем, телятиною чи індичкою. Є непоганий вибір коктейлів та велика винна карта.

12:00 – 00:00

Вул. Незалежності,11.

5

Супкультура

Перша точка української мережі, що готує супи у їстівних стаканах, що відкрилась в Івано-Франківську. Овочеві супи тут подають у спеціальних стаканах з тіста, що випікають на місці. Щодня меню змінюється, тож можна спробувати дуже різні перші страви: від яблучно-морквяного до сирного. Також тут можна спробувати різноманітні трав’яні та фруктові домашні чаї.

10:00 – 20:00

Вул. Шашкевича, 7

6

Кав’ярня-пекарня Old Baker

У цій пекарні працюють із «традиційними» рецептами хліба: його виготовляють на власних заквасках та випікають у печі на дровах. Окрім хліба, тут можна придбати різноманітне печиво, пряники, тістечка чи круасани.

Будні дні з 10:00 до 20:00
Субота — вихідний
Неділя з 11:00 до 20:00

Вул. Степана Бандери, 51

7

Кав’ярня Espresso Shot

 

Кав’ярня третьої хвилі, що працює із кавою, яку обсмажують у місцевій «Фабриці кави». У меню: класичні кавові напої, альтернативна кава, великий вибір чаїв. Є рослинне молоко, гранола, десерти. Окрім цього, є невелика алкогольна карта з міцними напоями, вином та алкогольними коктейлями.

З понеділка по п’ятницю: 8:00 – 21:00

Субота й неділя: 9:00 – 21:00

Вул. Володимира Великого 10б

8

Кав'ярня-палярня «Ростерія кави»

Ця кав’ярня цінує не лише каву, а й інтер’єр, який відтворює атмосферу ХІХ сторіччя. Заклад позиціонує себе як кав’ярню третьої хвилі. Також тут є власна палярня для обсмажування кави.

У меню є як еспресо або флет-вайт, так і кава, заварена альтернативними методами. Є можливість замовити десерти та алкогольні напої.

8:00 – 22:00

Вул. Крушельницької, 2.

Фотографії взяті з facebook-сторінок закладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також з цієї рубрики:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: